Nye indlæg

Kategorier

Axeltorv Fysioterapi i Helsingør
 
 
Her er Sidste Nyt med inspiration 
fra
Axeltorv Fysioterapi
 
 
 
 
 
.

Stavgang er god motion for ryggen og kan øge kalorieforbrændingen

17-09-2018 16:51
Stavgang, Axeltorv FysioterapiLone spørger:
 
For nogle år siden var stavgang meget populært, men jeg synes ikke man ser ret mange gå med stave mere. Er det fordi det ikke virker?
Jeg har en veninde som er meget begejstret for det, og som går flere gange om ugen, og hun prøver at overbevise mig om, at det er noget for mig.
Jeg synes ærlig talt det ser lidt komisk ud. Hvad er det specielt gode ved denne form for gang? Er det bedre end bare at gå en tur? Og kan jeg dyrke den ”sport”, selvom jeg har lidt rygproblemer?
 
 
 
Leif Skive, praktiserende læge, foredragsholder og forfatter til bl.a. Motions-manualen,
svarer:
 
Ja, du kan sagtens dyrke ”stavgang”, eller som det hedder internationalt, ”Nordic walking”.
Det vil endda være rigtig godt for din ryg, fordi du vil få bevæget alle de små led og udvikle din muskulatur i både lænderyg og brystryg, men også i ben, skuldre og Stavgang, kalorieforbrænding, Axeltorv Fysioterapiarme.
 
Når du går uden stave, vil brystryg, skuldre og arme ikke være lige så aktive.
En anden fordel ved at anvende stavene er at du har ”fire-punkt-støtte”, og det betyder at mennesker med balanceproblemer har det meget lettere, når de går med stave – i stedet for to ben har de jo faktisk nu fire.
Kalorieforbrændingen er 20% højere ved stavgang end ved almindelig rask gang – vel at mærke, hvis du bruger stavene aktivt med store armbevægelser. Det giver ikke helt det samme, hvis du blot slæber stavene efter dig – som nogle er tilbøjelige til!

Hvis du vil vide mere om korrekt udført stavgang, kan du læse bogen ”Nordic Walking for alle”, skrevet af den norske topidrætsudøver, Ingrid Kristiansen. Det kan være en god ide for at få maksimalt udbytte af dine ture.

Det er rigtigt, at det kan se lidt komisk ud, når man ikke tidligere har stiftet bekendtskab med sporten.
”Har du ikke glemt skiene”? 😊 Jeg er sikker på, at alle der dyrker stavgang, har hørt den bemærkning. Så du kan jo overveje at forberede et kækt svar og i øvrigt kvittere med et smil – det er jo dig der får udbyttet af træningen.
 
God fornøjelse med stavgang!
 
 
Kilde: Krop+fysik

Kategori: Inspiration
Bevægelse i kroppen, holder dig på toppen.
Axeltorv Fysioterapi * Bjergegade 22 C * 3000 Helsingør * Tlf. 49 21 80 22