Akupunktur

hovedpine og akupunkturEffektiv smertebehandling – også ved kroniske smerter – er lig med akupunktur.

Hovedpine, migræne, smerter p.g.a. slidgigt, diffuse rygsmerter.

Her hos Axeltorv Fysioterapi er vi glade for, at vi nu også kan tilbyde dig akupunktur behandling.

Lisa og Charlotte har udvidet deres i forvejen store ekspertise med kurser i akupunktur. Kurserne afsluttede de i efteråret, og begge er yderst tilfredse med de erfaringer, de allerede har gjort sig. Læs hvad de fortæller:

Akupunktur er
en 1000 år gammel kinesisk behandlingsform, som handler om afbalancering af kroppens meridianer. Vi benytter de traditionelle akupunkturpunkter, men forklarer virkningen fysiologisk.

Forskningen har gennem de sidste mange år vist masserdokumentation for virkningen af akupunktur til behandling af en lang række smertetilstande. Især er der god erfaring med at behandle gener fra:

  • Slidgigt i knæ, hofter, skuldre, nakke
  • Diffuse rygsmerter
  • Hovedpine, både spændingshovedpine og migræne
  • Kroniske smertetilstande, altså smerte, der har varet mere end 6 uger, bl.a. tennis- og golfalbue gener, som traditionelt kan være besværlige og tidskrævende at behandle.

I et behandlingsforløb mærkes effekten af behandlingen efter 2-3 behandlinger, men forskning viser, at det endelige antal behandlinger normalt ligger mellem 5-10. Forskningen viser endvidere, at behandlingen bedst følges op af, at der igangsættes et relevant træningsprogram. Virkningen er oftest langvarig, op til et år efter behandlingens ophør.

Virkningen kan forklares fysiologisk: Der er en lokalt virkende effekt der, hvor smerten er. Immunstyrkende og helende processer sættes med andre ord i gang lokalt. Dels er der en central effekt, fordi der sker en afslapning af centralnervesystemet: Smertevejene i hjernen ændres, smerten mindskes, og man kan opnå positive bivirkninger i form af bedre nattesøvn og forbedret fordøjelse.

Vi er begejstrede for vores nye værktøj og oplever
, at vi ganske nemt og på relativ kort tid kan påvirke traditionelt besværlige symptomer med positivt resultat.

Behandlingen er behagelig og afslappende at modtage, selvom du selvfølgelig mærker et lille prik, når nålen rammer. Det gør ikke ondt at have nålen i huden, hvor den skal sidde i 10-30 minutter.

Har du fået lyst til at høre mere om akupunktur, eller vil du vide, om det er relevant for dig at modtage akupunktur, er du meget velkommen til at kontakte os på klinikken telefon 49 21 80 22.

 
 
Axeltorv Fysioterapi * Bjergegade 22 C * 3000 Helsingør * Tlf. 49 21 80 22