Kinesiotape

Axeltorv Fysioterapi - KinesiotapeBehandling med kinesiotape tog sin begyndelse først i halvfjerdserne i Japan. Behandlingsformen udviklede sig stille og roligt op gennem 70’erne og 80’erne.
Den vestlige verden fik ved OL i Seoul i 1988 for alvor øjnene op for behandlingsformen. Her klarede japanske og i særdeleshed sydkoreanske atleter, der var tapet med kinesiotape, sig bemærkelsesværdigt godt og høstede et væld af medaljer. Der skulle dog gå en hel del år yderligere, inden behandlingsformen for alvor slog an i Europa. De første kurser blev tilbudt i England i 2004, og et egentligt uddannelsesforløb så dagens lys i Danmark nogle år senere.

Behandlingsformen består kort fortalt af en elastisk tape, der sættes på patienten over de strukturer, man ønsker behandlet. Man kan behandle enkelte muskler, sener, ledbånd, led og hele sammensatte bevægemønstre. I musklerne kan man enten øge eller sænke aktiviteten, ligesom man kan fjerne hævelse. Omkring sener og ledbånd kan man sætte tape, der virker aflastende på de overbelastede strukturer. Er der problemer med en hel sammensat bevægelse, kan man hæmme eller fremme aktiviteten i de implicerede muskelgrupper, ligesom man kan aflaste eller øge bevægeligheden i leddene.

Selv om kinesiotape primært er udbredt ved skadesbehandling inden for stort set alle former for eliteidræt, anvendes behandlingsformen også i stor stil ved behandling og genoptræning af eksempelvis neurologiske og pædiatriske patienter samt efterbehandling efter operation. Endvidere anvendes tapen med stor succes til forebyggelse af skader hos almindelige motionister og mennesker med fysiskt belastende arbejde.

Mange fysioterapeuter benytter i dag kinesiotape som en integreret del af et behandlingsforløb. Inden behandlingen påbegyndes, vil patienten dog altid først gennemgå en grundig undersøgelse for på denne måde at sikre den bedste og mest relevante behandling og træning.

Tapen der anvendes er helt latexfri, så patienter med plasterallergi vil i de fleste tilfælde godt kunne anvende kinesiotape, der også tillader huden at ånde frit. Tapen holder som regel i 3 til 5 dage. Ofte er der også god effekt af tapen umiddelbart efter den er sat på.

Hvis du har lyst til at prøve kinesiotape i forbindelse med din behandling eller genoptræning, er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os på telefon 4921 8022.

 

Axeltorv Fysioterapi * Bjergegade 22 C * 3000 Helsingør * Tlf. 49 21 80 22