Cirkeltræning med TRX og andre redskaber

Ferietræning:

Pige med kurvHvis du skal på ferie og spekulerer på, hvordan du skal bibeholde grundformen, så er du ikke alene.

Flere har spurgt: ”Hvilke fem øvelser er de bedste”? Når man nu skal på sommerferie og ikke er i den daglige rytme.
Det er naturligvis individuelt, men for de fleste gælder det, at vi skal ramme bredt.

Tag dine yndlingsøvelser: en for benene (fx benbøjning, rejse/sætte sig), en maveøvelse, en rygøvelse, bækkenløft (evt. med løft af et ben og måske den modsatte arm) og så knæ/fritstående, hvor du løfter modsat arm og ben.

sommerfiskeriHusk at gøre det nemt og enkelt, brug din kropsvægt (se nedenfor om TRX) og ros dig selv.
Sørg for at komme ud og nyd naturen med en gå-, cykel- eller badetur, så får du også udfordret din koordination og balance.


 

TRX
Her er en mulighed, hvis du holder ferie hjemme. Du kan træne TRX i sommer hos Axeltorv Fysioterapi og allerede nu tilmelde dig efterårets hold.

TRX træning foregår i sin enkelthed ved hjælp af to lange seler med håndtag i TRX Axeltorv Fysioterapienderne. Dette giver dig en uhyre god træning, og der bliver taget fat i alle dine muskler. Ankeret, som selerne hænger i, gør selerne svingende, dette udfordrer din kernemuskulatur.
Træningen/øvelserne foregår med din egen kropsvægt som belastning. Ved at justere din kropsvinkel i forhold til selerne, kan du få din krop til at ”veje mindre eller mere”, således at øvelserne hele tiden kan gøres lettere eller sværere.

• TRX er for alle
• Funktionel træning med fokus på styrke, balance og stabilitet
• Skadesforbyggende træning
• Sjovt og du får sved på panden
• Uanset træningsform er det muligt at finde det rette træningsleje.

Muskelspændinger og ledsmerter
I vor tids samfund, hvor hverdagens arbejde primært er stillesiddende, har vi TRX træning - Axeltorv Fysioterapiofte en tendens til - i den siddende stilling - at falde sammen i ryggen og hænge på stolen. Denne afslappede og hængende stilling bevirker, at vi ikke bruger vores ryg og mavemuskler aktivt, og at de dermed bliver slappe. Vi bliver slappe i vores kernemuskulatur. Kernemuskulaturen, også kaldet core, betegner samarbejdet mellem de dybe rygmuskler, vore mavemuskler og vores bækkenbund.
En utrænet kernemuskulatur efterlader ofte overanstrengte muskler, som kan give muskelspændinger, forkert holdning eller ledsmerter.
Du får ikke en stærk kernemuskulatur ved at træne de enkelte muskler. Du er nødt til at arbejde i muskelkæder, så hjernen lærer at koordinere de forskellige musklers bevægelser.
TRX træning er et rigtig godt redskab til træning af kernemuskulaturen.

Historien bag TRX
Træningsformen blev oprindeligt udviklet af en sergent I US Navy Seals, der under sine missioner havde behov for at holde sin form ved lige. Han udviklede TRX systemet, som har den fordel, at det ikke kræver meget plads at træne på. TRX står for Total body Resistance eXercise.

TRX træning på Axeltorv fysioterapi
Du vil blive vejledt af din certificerede TRX instruktør/fysioterapeut, som er din garanti for sikker og optimal træning. Øvelserne tilpasses dit niveau. Holdene er små med max. fem deltagere. Der er således fokus på den enkelte deltager.


Axeltorv Fysioterapi, Cirkeltræning, TRX
Axeltorv Fysioterapi * Bjergegade 22 C * 3000 Helsingør * Tlf. 49 21 80 22