|
|
|
Her er Sidste Nyt med inspiration
fra
Axeltorv Fysioterapi
. Julehilsen fra Axeltorv Fysioterapi13-12-2020 09:07 At skrive julehilsner og julekort er sådan en hyggelig tradition, der altid giver anledning til at reflektere over året, der gik.
Året 2020 vil nok stå i de flestes erindring som ganske særpræget. Vi fik “rystet posen” og set på verden og hinanden i et nyt lys.
Hos Axeltorv Fysioterapi har året været omskifteligt med store udfordringer, men vi har klaret os igennem med gå-på-mod, humor samt det skønne mod- og medspil fra vores patienter og klienter. Tak for det.
I den mest stille periode brugte vi tiden på at få malet klinikken.
På kunstfronten har vi været beriget af dejlige udstillinger, i samarbejde med Helsingør Kunstforening, og med indtryk fra skiftende kunstnere. I det nye år skal vi sige farvel, men ikke helt – til Kristina, der skal videre med ridefysioterapi. Kristina fortsætter et par dage om ugen fra februar måned. Linnea, der har været vikar i år, tiltræder for Kristina og fortsætter som fast fysioterapeut på klinikken.
I det nye år, 2021, skal klinikken akkrediteres – det medfører en sikkerhed for alle jer, som dagligt er i vores hænder, så I ved, at vi lever op til alle standarder for fysioterapi i sundhedsvæsenet.
Vi glæder os til fremtiden og ønsker dig og dine en rigtig glædelig jul og et dejligt nytår.
John Hakmann udstiller hos Axeltorv Fysioterapi01-12-2020 20:00
Kunstforeningen for Helsingør og Omegn har i samarbejde med Axeltorv Fysioterapi, Bjergegade 22, 2. sal, 3000 Helsingør, arrangeret en udstilling med kunstmaleren John Hakmann.
Udstillingsperioden er fra den 3. december 2020 til og med den 3. februar 2021.
Det er gratis at besøge udstillingen og alle er velkomne.
John Hakmann er autodidakt. Han tegner og maler med alle tekniker, men de foretrukne er blyant og akryl. John Hakmann deltager i kunstforeningens galleri, hvor man kan se andre af hans værker i hele december måned. Desuden er han med i kunstforeningens bestyrelse, hvor han er med til at arrangere foreningens aktiviteter. John Hakmann deltager også i BYKUNST, hvor han har brugt byens el-skabe som lærred i Stengade og Sudergade ved Axel Torv.
Selv siger John Hakmann om sin kunst: Jeg har, som alle andre børn, tegnet siden jeg kunne holde på en blyant. Men til forskel fra mange andre, stoppede jeg ikke igen. Jeg har tegnet i hele mit nu 69-årige liv. På nær en smule oliemaleri i folkeskolen skulle der gå 60 år, før jeg kastede mig over olie og akryl. Mest akryl, og bortset fra et 5-dages kursus i akrylmaling, er jeg autodidakt. Det samme gælder for akvarelmalingen, som jeg har dyrket mere eller mindre i de sidste 30-40 år. Jeg tegner og maler udelukkende for Yoga – godt at vide23-11-2020 09:14 Yoga kombinerer mindfulness, åndedræt og bevægelse, og kan påvirke både krop og sind positivt.
Lyt til din krop og sørg for god undervisning og vejledning.Yoga er blevet allemandseje og lovprises for et utal af kvaliteter. Blandt andet er yoga kendt for at give bedre stabilitet i leddene, øget kropsbevidsthed, bedre balance, kropsholdning og styrke og mindre stress.Alle kan som udgangspunkt dyrke yoga, og har du mod på det, skal du endelig kaste dig ud i det. Men det er ikke helt uden risiko når stive vesterlændinge et par gange om ugen skifter stol eller sofa ud med en yogamåtte. For selvom yoga, sammenlignet med andre motionsformer, har en lav risiko for skader, meldes der om et stigende antal skader – typisk hvis udøverne presser sig selv for meget i yderstillingerne, eller hvis instruktionen er mangelfuld. Desuden tiltrækker yoga ofte personer der i forvejen er bevægelige, men er man hypermobil – overbevægelig – har man lettere ved at komme dybere i yoga-stillingerne uden at mærke et muskulært stræk, og det kan betyde potentiel overbelastning. Hypermobile bør derfor fokusere deres yogatræning på stabilitet og styrke frem for bevægelighed. Få det bedste ud af din træningDet er vigtigt for alle at træningen udføres med korrekt alignment. Alignment kan beskrives som den optimale placering a Læg år til livet og liv til årene09-11-2020 15:16 Muskelstyrke er alfa og omega. Muskelkraften er på toppen når vi er 20-25 år, og daler derefter.
Fra vi bliver omkring 60 år, vil muskelkraften reduceres med cirka 1,5 % hvert år.
Den kedelige udvikling skyldes at vi med alderen taber muskelmasse, samtidig med at der sker en øgning af fedt i kroppen, og vi bliver dårligere til at producere muskelkraft. Desuden sker der en forandring i muskelfibrene – nogle af de såkaldt hurtige muskelfibre ændres til at blive langsomme. Så hvis vi ikke gør noget, mister vi muskelstyrke. Det kan betyde at vi får svært ved aktiviteter der kræver lidt kræfter. Det bliver sværere at rejse sig fra sofaen eller gå på trapper, vi kan blive usikre på benene, og vi falder nemmere. Og hvis vi falder, har vi måske ikke kræfter til at komme op igen. Med andre ord vil stærke og veltrænede muskler have positiv indflydelse på vores funktionsniveau, livskvalitet og evnen til at klare os selv. Træn styrkeStyrketræn gerne 3 gange om ugen, 3 sæt med 10 gentagelser af hver øvelse*. Styrketræningen må gerne være simpel. Den kan foregå i fitnessmaskiner, på et hold eller som øvelser derhjemme. Øvelserne må meget gerne være funktionelle, dvs. ligne bevægelser og funktioner vi har brug for i hverdagen. Træn læg, lå Sådan hjælper kosten dig, når du bliver ældre ...27-10-2020 09:02 Din kost kan hjælpe kroppen til en sund aldringDu er sandsynligvis nødt til at spise lidt mindre, hvis du vil holde vægten når du bliver ældre – især efter du har rundet de 50 år. Til gengæld betyder kvaliteten af maden mere, så det er en god ide at være opmærksom på hvad du spiser. Det kan give kroppen et stort fortrin hvis du vil bevare en stærk og velfungerende krop livet igennem. Når vi bliver ældre, sker der ændringer i kroppen, som kan få betydning for vores dagligdag. Blandt andet bliver vores muskelmasse og muskelstyrke mindre med alderen. Faktisk begynder vi allerede at miste muskelmasse fra vi er omkring 25 år. Tabet af muskelmasse er dog så lille at det ikke er mærkbart i begyndelsen, men fra 50-års-alderen reduceres muskelmassen med ca. 1% årligt. Heldigvis kan vi selv gøre noget for at passe godt på vores muskler og sørge for at muskeltabet bliver mindre mærkbart. Det kræver at vi både har fokus på kosten og på at være fysisk aktiv. Energibehovet ændresBehovet for vitaminer og mineraler ændrer sig ikke når vi bliver ældre. Til gengæld falder energibehovet med alderen. Det skyldes blandt andet at mange oplever et fald i deres aktivitetsniveau, hvis de eksempelvis ikke længere har et arbejde hvor de er fysisk aktive, eller dyrker mindre mot Bevidste valg får livet til at hænge sammen16-10-2020 11:46 Mikkel Kryger har droppet de sociale medier og skruet ned for byture og fester. Til gengæld har han skruet op for den sunde livsstil og de bevidste valg.
At få børn og familie har gjort den 37-årige tv-vært bevidst om hvad han gerne vil have ud af livet. Privat som professionelt. Inspirationen henter han i japansk livsfilosofi – og hos hustruen Mill.
– Jeg skal lige lave have makeup’en af. Så er jeg klar.Klokken er lidt i 10 mandag morgen, og Mikkel Kryger er netop færdig med morgenens tre timers direkte udsendelse på Go’ Morgen Danmark fra Orangeriet i Tivoli, i hjertet af København. Hans arbejdsdag starter kl. 4.35, når han møder ind i Carstensens gamle have for at formidle gode historier og sende god stemning hjem til danskerne. Et job han har haft i otte år, og som han holder vældig meget af. Og netop arbejdsglæden er en del af historien om hvordan han balancerer familieliv med to små børn og et krævende og udadvendt tv-job. – Jeg har ikke på noget tidspunkt oplevet decideret stressnedbrud i mit liv, men jeg kan mærke at min krop bliver stresset i bestemte situationer, især efter vi har fået børn. Det er jo et fuldtidsarbejde i sig selv at have små børn. Der er dage hvor jeg er tom for energi, og går i seng med ondt i hovedet. Det går selvfølgelig ud ove Gabriella Oline Fuchs01-10-2020 09:54 Kunstforeningen for Helsingør og Omegn har i samarbejde med Axeltorv Fysioterapi, Bjergegade 22, 2. sal, 3000 Helsingør, arrangeret en udstilling med kunstneren Gabriella Oline Fuchs.
Udstillingen kan ses fra den 5. oktober 2020 frem til den 2. december 2020, begge dage inklusive, i fysioterapiens åbningstid. Det er gratis at se udstillingen og alle er meget velkomne.
Det er med stor glæde, at vi har fået mulighed for at vise Gabriella Oline Fuchs kunstværker. Gabriella Oline Fuchs er uddannet malerikonservator på det Kongelige Kunstakademis Konservatorskole. Uddannet som keramik- og porcelænskonservator på Palazzo Spinelli, Instituto Per LÁrte e il Reatauro i Italien. Gabriella arbejder mest med papmaché billeder og masker. Arbejdet med papmaché blev lært hos kunstneren og maskemageren Agosto Dessi under ophold i Firenze i Italien. Med årene har Gabriella Oline Fuchs udviklet sin helt egen stil inspireret af skov, natur og eventyr. Gabriella Oline Fuchs har udstillet mange steder blandt andet hos Erik Bering, House of Flowers, København og Ærø internationale Maskefestival. Gå ikke glip af denne enestående mulighed for at se unikke kunstværker, som sagt er alle velkomne og det er gratis at se udstillingen. Varmt velkommen.
NB: INFO Axeltorv Fysioterapi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Personalet bæ Svimmel? Prøv disse øvelser ...22-09-2020 20:05
Svimmelhed går ud over livskvaliteten
og øger risikoen for at falde!
Lider du af svimmelhed, er det vigtigt at få afdækket hvorfor. Ofte kan der nemlig gøres meget! Lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige træning og behandling.
Vestibulær træning – træning af svimmelheden –
kan blandt andet forbedre din balance og din gangfunktion og føre til stabilisering af dit syn, viser forskning. Men ikke mindst kan nedsat svimmelhed have stor betydning for, hvorvidt du er i stand til at udføre de aktiviteter du gerne vil – og dermed din livskvalitet.
Hvor meget og hvor ofte der skal trænes, ved forskerne til gengæld ikke præcist. Men hvis du lider af svimmelhed der skyldes udfordringer i din balanceevne (vestibulær dysfunktion), lyder anbefalingerne således:
Læs hele artiklen og se øvelserne på krop+fysik på dette link
Sæt dit barn i bevægelse11-09-2020 08:57 Børn skal rutche, svinge, krybe, trille, kravle og slå kolbøtter.
Ikke kun fordi det er sjovt, men også fordi det skaber fundamentet for deres sociale, psykiske og fysiske sundhed.
Både nu og senere i livet.
Vi kender alle det bedårende syn af en baby som spræller. Arme og ben bevæger sig i første omgang uden nogen form for kontrol, men bliver efterhånden mere styrede, og pludselig rækker barnet ud efter noget og ruller om på maven – til stor forbavselse for ikke mindst baby selv. Herfra finder barnet ud af at løfte hovedet op, og pludselig kan det trille, krybe, kravle, sidde og gå. Sådan er barnets naturlige motoriske udvikling, og selvom den kommer stort set af sig selv, er det vigtigt at stimulere sin baby i alle disse faser. Når først barnet er oppe at stå, går det af sig selv, kan man fristes til at tænke. For så er barnet jo i den grad på vej ud at opdage verden på to ben. Det er dog stadig vigtigt at stimulere barnets motorik, for det er langt fra nok at kunne gå. Nu kommer udfordringerne med at lære at løbe, hoppe, gribe, kaste, slå kolbøtter osv. Hvorfor er en god motorik vigtig?For at vi kan bevæge os let og ubesværet, har vi behov for at have kontrol over vores krop. Det kaldes også motorisk kontrol. Motorisk kontrol giver os mulighed for at lave de bev&aeli Andreas Mogensen: Det mindste skub – og du flyver som supermand!26-08-2020 13:23 Astronauter og rumfart leder som regel tankerne hen på rumskibe, månevandringer og eventyr til fjerne planeter. Men faktisk giver menneskets ophold i rummet også vigtig viden om kroppen på jorden.En astronaut skal kunne mange ting. Og lægge krop til meget. Eksempelvis måtte Andreas Mogensen afgive en mikroskopisk del af sin ene lægmuskel, både før og efter sin tur til Den Internationale Rumstation 4, da han i 2015 blev den første dansker i rummet. Biopsien skulle bruges til et af mange vigtige forsøg der udføres af og på astronauter. Også ombord på rumstationen findes et laboratorie fyldt med alverden udstyr der ligger klar til at foretage eksperimenter. Andreas skulle kun være på rumstationen i otte dage, men det gjorde ikke forsøgene mindre interessante. – Mit korte besøg kunne netop vise hvor hurtigt forholdene i rummet påvirker kroppen, fortæller han.
Stor muskelmasse er ingen fordelDet er velkendt at menneskers muskelmasse svinder i rummet, og derfor skal astronauter da også være i fysisk god form inden de forlader jordkloden. Men det betyder ikke at de skal have muskler på størrelse med en bodybuilder, og Andreas Mogensen havde ikke et konkret træningsprogram han skulle følge inden hans afrejse til rummet. – Motion indgår som en naturlig del af vores dagligdag, men der er ingen specifikk <
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
>
Ny udstillerer i Axeltorv Fysioterapi.
Kunstforeningen for Helsingør og omegn har i samarbejde med Axeltorv Fysioterapi arrangeret en udstilling med kunstmalerne Anne Jersild Christie Birkehaug og Eva Arnsfelt. Udstillingen kan beses hos Axeltorv Fysioterapi i åbningstiden Alle er velkomne!
Vore naivistiske malerier er små festlige, fantastiske, humoristiske og farverige malerier. Et univers med sit eget forståelige sprog udført i et genkendeligt billedsprog. Underfundige udtryk og en fortælling, der står åben for iagttagelse, fordybelse og oplevelse. Den naive kunst er kendetegnet ved en umiddelbar fabuleren, manglende perspektiv og en stor farveglæde som dekorerer og udsmykker. Den skildrer menneskers hverdag, glæde, livsudfoldelse og sætter måske gang i et lille frækt smil.
Anne Jersild: Billedmager, har malet i Naivistisk Malegruppe gennem en del år.
Christie Birkehaug: Kunst:Håndværk. Har malet abstrakt/figurativt fra andre verdener. Symboler og farver fortæller historier for mig. Maler i Naivistisk Malegruppe. Eva Arnsfelt: Billedmager, har udstillet flere steder bl.a. i Helsingør Bycenter 1922-23. Har oprettet Naivistisk Malegruppe i 2016, samt et malehold på Stubben i 2023.
|
|
|
|
|