Nye indlæg

Kategorier

Axeltorv Fysioterapi i Helsingør
 
 
Her er Sidste Nyt med inspiration 
fra
Axeltorv Fysioterapi
 
 
 
 
 
.

Stand up Paddle

09-07-2018 12:08
Stand Up Paddle er godt for både sundheden og humøret. Her får du brændt kalorier, styrket dine kernemuskelgrupper og forbedret din balance. Men ikke mindst er vandsporten en social aktivitet som alle kan være med til.

Det er sommer, og hvis du vil ride med på den nyeste bølge inden for vandsport, skal du prøve kræfter med Stand Up Paddle – også kaldet SUP.
SUP omtales som den hurtigst voksende vandsport i verden, og det er der mange gode grunde til.
SUP kombinerer det bedste fra to kendinge inden for vandsporten, nemlig surfing og kajak. Men hvor både surfing og kajak kan være krævende og tage tid at lære, så er SUP nemt at gå til. Du kan komme i gang med det samme, og de fleste kan være med – unge som gamle, øvede som uøvede. Samtidig er SUP en oplagt social aktivitet du kan dyrke sammen med andre – samtidig med, at du får trænet din balance, koordination, motorik og ikke mindst din fysiske styrke.
 
Stand up Paddle, Axeltorv Fysioterapi
 
 
 
 
Perfekt til danske kyster, søer og åer
SUP kan udøves på mange niveauer og stort set alle steder hvor der er vand: I havnen, på kanalerne, langs stranden eller på søer og åer. Den slags natur har vi masser af i Danmark, og det er en af grundene til at sporten også breder sig hastigt herhjemme.
Når du padler, giver det en følelse af fred og frihed. Det er en skånsom og alligevel udfordrende træningsform, hvor du mere eller mindre selv bestemmer hvor hårdt det skal være, og hvor meget energi du lægger i at få brættet frem gennem vandet. Men du kan faktisk også kombinere SUP med andre motionsformer.
En række hybridformer er opstået: Bølge-SUP, SUP Cruise, SUP yoga, SUP fitness, SUP pilates – der er tilsyneladende ikke meget man ikke kan gøre på et stand up paddle board, det gælder bare om, at finde det der passer dig.
Vil du prøve Stand Up Paddle, kan du fx kontakte en sejlklub.
Sejlsport.dk kan du finde en liste over klubber i hele landet som tilbyder SUP.

SUP-fakta
En SUP-åre er cirka to meter lang.
Casper Steinfath fra Klitmøller SUP’ede i marts i år fra Hirtshals til Kristiansand i Norge. Det tog ham 18,5 timer at padle de 138 kilometer.
VM i SUP blev i 2017 afholdt i Danmark. 300 atleter fra ca. 40 lande deltog, og Danmark hjemtog hele fem VM-medaljer.
På konkurrenceplan dystes bl.a. i Technical race, Distance race og Bølge SUP

Af: Freja Fredsted Dumont
Foto: Scanpix/Iris
 

Fysioterapeutens kommentar

SUP er træning for hele kroppen, og både muskler, kondition og balance bliver udfordret.
Det at du selv kan bestemme hvor hårdt det skal være, gør det muligt for mange at være med. Det forholdsvis brede bræt er udfordrende, men ikke så svært at stå på som fx et surfboard.
Når du padler, bruger du muskler i hele kroppen, fra fødder til nakke, og træningen er funktionel og får blandt andet rotationsbevægelser med – noget der ofte glemmes i fitnessmaskiner. Desuden trænes din core – ryg og mave (SUP er glimrende mavemuskeltræning), ligesom skulder- og armmuskler er på arbejde, og det gør SUP til et velegnet supplement til fx løb og cykling. Hybridformer som yoga og fitness på SUP er en sjov variation som giver en ekstra udfordring til øvelserne, og samtidig kan tiltrække dem som ikke er til fitnesscentre eller holdtræning.
Gå stille og roligt i gang hvis du er uøvet, for træningen omfatter uden tvivl muskler og bevægelser du sjældent bruger. Få instruktion i teknikken første gang du SUP’er, så du fx er opmærksom på at stabilisere dig i knæ, ryg og skulderled. Du skal blandt andet være i stand til at styre knæene så de hele tiden peger lige ud over fødderne, og at aktivere ryg- og mavemuskler så ryggen ikke overbelastes.
Marianne Nørup, fysioterapeut

Kategori: Inspiration
Bevægelse i kroppen, holder dig på toppen.
Axeltorv Fysioterapi * Bjergegade 22 C * 3000 Helsingør * Tlf. 49 21 80 22